HTML

Szarkönyvek

Könyvek, amiket igazán nem kellett volna... Ha szeretnél segíteni, ide írj: szarkonyvek@yahoo.com Vélemény blog.

Friss topikok

  • Muse: E szórakoztató írás után úgy olvastam volna még tőletek, de sajnálattal konstatáltam, hogy ez az e... (2015.01.06. 22:22) Lakatos Levente könyvei

Linkblog

Archívum

Lakatos Levente könyvei

2011.01.18. 07:13 szarkonyvek

A jelenségről nekem a könyvpiaci cukrosbácsi kifejezés jutott eszembe. Jelentése gyermekszeretet könyveladás és profitszerzés céljából.

Erről az egészről nem a szerző tehet. Valószínűleg sokkal okosabb emberek találták ki, hogy pénzt csinálnak egy fiúból, aki mellé még egy normálisan írni tudó embert sem bírt adni a kiadó. Lényeg, hogy az első pár oldalban legyen szex, csinálj úgy, mintha botránykönyv lenne, csinálunk rólad szexi fotókat, oszt' jó lesz.

A kreatív koncepció szerint a szerző tiniskedő fiúsztár, aki szexről, botrányról ír, megírja a valóságot - végre valaki - akinek a könyvét elolvasni lázadást jelent. A kreatív elképzelése szerint ki kell provokálni, hogy a szülők passzívan, de azért ellenezzék a könyv megvásárlását, mert ezzel ébresztik fel a vásárlókedvet a gyerekekben, akik a szerzőben lelki társra akadnak, aki megérti őket, és akiknek a világát más nem is értheti:

"a kritikák általánosságban „csak” két irányból érkeztek: a könyvbloggerek, valamint a fiatal felnőttek felől. Kíváncsi lennék más véleményekre is, és mivel ti az internethasználatnak köszönhetően modern felfogásúak vagytok, a segítségeteket kérném."

Lakatos Levente

http://loveclub.blog.storyonline.hu/index.php?view=bejegyzes_oldal&bejid=152010

Ahhoz, hogy valakinek tessen a Barbibébi, nem modern felfogás kell, hanem gyenge.

Tulajdonképpen, ha azt gondolnánk, hogy ez most tényleg komoly, akkor azt is mondhatnánk, hogy Levente a könyvpiac Kiszel Tündéje. Ha elhinnénk, hogy ez nem csak egy trükk, egy poén, és biznisz, akkor egyfajta korán beérett Dévényi Tibi bácsit láthatnánk Leventében, aki miatt mindenki fogja a fejét, jobb esetben röhög rajta, de ő mégis elhiszi, hogy jó amit csinál. Tibi bácsi is tudta szórakoztatni a gyerekeket, ez tény, imádták őt. De azért visszanézve innen...na mindegy. Őt is futtatták, ahol csak lehetett.

Lázadás? Botránykönyv?  Igaz, van benne néhány "bazdmeg" és többször is le van benne írva a "szex" szó, drogok és némi maszturbálás, de annyira erőltetetten, hogy látszik, hogy azért tették bele, hogy legyen valami a könyvben.

De egyébként semmi. És az a semmi is pont annyira hiteles, és pont annyira menő, mint azok a PR fotók, amiket a dicsőséges marketinges szakemberek a szerzőről készítettek, például ez:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szerzőt nincs értelme hibáztatni. A kiadók azonban az ilyen könyvekkel megteremtenek egy piaci igényt. És Fejős Éva után most két korosztállyal lejjebre nyúltak.

Nem vagyunk recenziós blog, úgyhogy ha érdekel mi van a könyvben, inkább ezt olvasd el.

Érdemes megnézni, hogy akik olvasták, miket írnak erről a remekműről. Például a már fentebb is ajánlott blogon: 

Vannak azok a könyvek, amiről tudod, hogy nagyon rosszak, mégis úgy vagy vele, hogy elolvasnád, milyen is egy ilyen. Csak hogy aztán tényleg, okkal fikázhasd. Így voltam Fejős Évával (a Hotel Baliról spoileres ismertetés itt), de Vass Virág is ilyen, meg Lakatos Levente. A metróban agyonplakátozott történet fülszövege már sokat elárul, de biztosíthatok mindenkit, hogy sehol sincsen a könyvhöz képest.

Persze legtöbbször pénzt nem akarunk adni az ilyesmiért, és most itt van egy megoldás, ha nem tudjuk senkitől sem kölcsön kérni, sem letölteni: ki kell kölcsönözni.

http://anngel.freeblog.hu/archives/2010/09/27/lakatos_levente_-_barbibebi/

Mi, a Szarkönyvek blog is mindenkihez könyörgünk: ne támogassátok az igénytelenséget, és azokat, akik rossz könyvekből akarnak meggazdagodni. Rossz könyvet csak kölcsönkérni, vagy legfeljebb könyvkölcsönzőből kivenni, de inkább könyvtárból, vagy letölteni valahonnan!

Még egy érdekes vélemény itt:

A Barbibébi írója hónapokon át nézett le rám a metrók ablakából a rettenetesen buta fejével, gondoltam, hogy a könyv épp annyira lehet érdekes, mint a szerző tekintete. Nem, még kevésbé.

http://grofjardanhazy.tumblr.com/post/2681428808/nektek-mi-volt-az-ev-legrosszabb-konyve

És most jön a Love Club, az új könyv. Semmi jóra ne számítson senki. Szar lesz ez is, mi szóltunk. Egy fillért se rá!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Valószínűleg a Barbibébi volt 2010 egyik legfelejthetőbb írása, 2011-ben ezért a címért feltehetőleg a Love Club is versenyben lesz. De ne legyenek kétségeitek afelől, hogy kaszálni fognak ezen a regényen is, elvégre bármit el lehet adni, csak jól kell csomagolni.

Botránykönyv? Teljes mértékben. Botrányos, hogy napjainkban egy ismeretlen, stílustalan pletykaújságírótól származó akármilyen szarral is eláraszthatják a könyvpiacot. Felháborító, hogy egy idegesítő szereplőkkel teletűzdelt, összefüggéstelen cselekménnyel megspékelt valamit hogyan reklámozhattak több héten (!) keresztül Budapest utcáin. Bár ha arra az örökbecsű mondásra gondolok, miszerint ahol nincs tartalom, oda bizony elkél a marketing, már érthető. - Bibliotéka blog, Natasha Klimov

http://biblioteka.freeblog.hu/archives/2010/12/07/Verlazito_a_szilikoncsocsu_tiniceleb_tortenete/

Lakatos Levente könyveit természetesen kiadja a felejthetetlen érdemekkel bíró Ulpius-Ház kiadó.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szarkonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr732592002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vincze Miklós [grofjardanhazy] · http://24.hu/author/vinczem/ 2012.04.22. 17:50:32

Nocsak, most látom csak, hogy átvetted magvas véleményem Lakatos Levente zsenialitásáról. : DDDDD

Muse · http://muse.blog.hu 2015.01.06. 22:22:02

E szórakoztató írás után úgy olvastam volna még tőletek, de sajnálattal konstatáltam, hogy ez az egyetlen kritika a blogon... Tervezitek folytatni? :)
süti beállítások módosítása